II. kolo SP v Lucernu: Anna Šantrůčková vybojovala „áčko“, vzpomíná na cinkající krávy

Hamerská závodnice Anička Šantrůčková navazuje na úspěch v prvním kole světového poháru ve veslování. Tentokrát ve švýcarském Lucernu zasedla do dvojky bez kormidelníka, a to opět s o tři roky starší veslovodkou Pavlínou Flamíkovou. Proslulé jezero Rotsee přitom vedle této veslařské události, konané 21.–23. května, pohostilo o pár dní dříve i tzv. regatu smrti, tedy olympijskou dokvalifikaci. Jelikož děvčata startovala na obou regatách, mohla si před II. kolem světového poháru dopřát pouhých tří dní odpočinku.

„V Luzernu jsme byly hrozně dlouho, bylo to náročný fyzicky i psychicky. Zároveň to byla velká zkušenost, hodně jsme závodily a závody v únavě nám toho dost daly. Hlavně to bylo o tom, abychom si řekly ‚tak a pořád se ještě závodí, nekončí to, jdeme dál, nic se neděje.’ Přesvědčit se, že na to fyzicky ještě máme,“ popisuje Anička své pocity z intenzivní desetidenní akce.

📷 Detlev Seyb/ meinruderbild.de

📷 Detlev Seyb/ meinruderbild.de

Rozjížďku II. kola SP tedy holky začínaly již se třemi závody v nohou, které „už hodně pálily. Normálně začneš jeden kilometr a nohy jsou furt dobrý, ale tohle bylo už od začátku prostě těžký,“ doplňuje Anička. Po náročné opravné jízdě si děvčata dojela pro postupové místo a získala tak možnost startovat po boku těch nejzkušenějších závodnic. Vybojované šesté místo ve finále A lze proto vnímat přinejmenším jako opravdu významnou zkušenost. Tímto děvčatům gratulujeme! Hold se patří vzdát i klubovým trenérům děvčat Lubošovi Ondráčkovi z Hamru a Martinu Kubrychtovi z Pardubic, stejně jako Tomáši Kacovskému, jenž holky při závodech vedl.

Naše zraky však již mohou hledět směrem k dalšímu kolu SP, kde Anička i Pavlína završí triádu této soutěže další jízdou na „dvojce bez“, tentokrát v italské Sabaudii. Doufáme, že se tam děvčatům vydaří počasí lépe než v Luzernu, ale i kdyby ne, nic se neděje! Alespoň děvčata nabyjí nových, neobyčejných zážitků, jako třeba Anička nyní v Luzernu: „Pršelo nám tam, byla zima a na startu cinkaly krávy.“


Celkové výsledky z II. kola SP v Luzernu ZDE.